meny_img.jpg
 
 

Meny Vinter 2018

Vår meny bygger på varierande råvaror och med mycket tanke, tid och arbete bakom. Rätterna ska ha variation och överraska, samtidigt som vi vill att de ska vara enkla att äta och förstå sig på. Alltifrån oxkind och jordärtskocka till havtorn och lakrits. Det är enkelt, kul och framför allt gott! Menyn serveras från 17.00, tisdag till lördag.

 

 

Drinktilltugg

Ostron fine de clair 45 kr/st

Ostron och Champagne 130 kr

Mangalicaskinka 125 kr

Förrätter

Kallrökt Fröyalax med blåmusslor, forellrom, gurka, ärtor, pepparrot och krasse 165 kr

Sotad tartar på småländsk hjort med svart trumpetsvamp, jordärtskocka och dragon 165 kr

Jordärtskocka i variation med svart trumpetsvamp, gurka och dragon 115 kr

Sikrom med brioche, smetana, rödlök, gräslök och citron 175 kr


Varmrätter

Hängmörad svensk Entrecote med bearnaisesås, brytbönor, rödvinsås och pommes frites 395 kr

Röding med kål, kål, kål och smörsås med forellrom 295 kr

Rödvinsbräserad oxkind med rökt sidfläsk, svamp, steklökar och potatispuré 225 kr

Kål, kål, kål (vegetarisk) 185 kr


Om ni har frågor kring allergier eller särskilda önskemål, prata med personalen - de har stenkoll!

Sjöns 4-rätters

Serveras endast till samtliga vid bordet

Kallrökt Fröyalax med blåmusslor, forellrom, gurka, ärtor, pepparrot och krasse

Sotad tartar på småländsk hjort med svart trumpetsvamp, jordärtsskocka och dragon

Röding med kål, kål, kål och smörsås med forellrom

Svartvinbärssorbet med lakrits, gräddfil och maräng

595 kr

Våra utvalda viner - 395 kr


Dessert

Blåbärskompott med vaniljglass och havresmulor 95 kr

Sorbet på svartvinbär med lakrits, gräddfil och maräng 95 kr

Havtornssorbet 45 kr/kula

Ostar 125 kr