SVJ-Sjön-dovhjort_9655-LOW.jpg
 
 

Höstmeny 2019

Höst. Mörkret smyger på oss tidigare och tidigare! Vi älskar denna årstiden. Dels för att det är mysigare och dels för att Sverige har så mycket fina råvaror under hösten. Svamp, jordärtskocka, kål och småländskt rådjur är några av de fina råvarorna du finner på tallriken.

Menyn serveras från 17.00, tisdag till lördag.

 

 

Förrätter

Gräddstuvad svamp med skuren gräslök, löjrom, smörstekt bröd och parmesanost 155kr

Pilgrimsmussla och kallrökt slag från röding med avokado, forellrom, iskall gurka och koriander 145kr

Bifftartar med rökt märg, grillad lökmajonnäs, picklad trattkantarell och lagrad ost från Värmland 165kr

Klassisk löjromstoast med skuren rödlök, hängd gräddfil, citron och gräslök 175kr


Varmrätter

Småländsk Rådjursadel med glödbakad rotselleri, karljohansvamp, rödkål och svarta vinbär 295kr

Torsk från Barents Hav med blåmusslor, picklade gurkor, broccoli och krutonger 275kr

Fransk Pärlhöna med inkokt kronärtskocka, äpple och trattkantareller 285kr

Svensk Fjällröding med svampar och fänkål samt beurre blanc med spansk sillrom och forellrom 295kr

Glödbakad rotselleri med kronärtskocka, karljohanssvamp, trattkantareller och smörsås med tryffel 195kr


Om ni har frågor kring allergier eller särskilda önskemål, prata med personalen - de har stenkoll!

Meny 4-rätter 625kr

Pilgrimsmussla med avocado, rökt forellrom, iskall gurka och koriander

Torsk från Barents Hav med blåmusslor, picklade gurkor, broccoli och krutonger

Fransk Pärlhöna med inkokt kronärtskocka, äpple och trattkantareller

Viktoriaplommon med yuzu och mandelsorbet

Desserter

Viktoriaplommon med yuzu och mandelsorbet 95kr

Blåbär med kärnmjölksorbet, citroncurd, maräng och rosmarin 110kr

Hösthallon med dulcey, vispad grädde, oxalis och honeycomb 110kr

Tiramisu 95kr