meny_img.jpg
 
 

Meny

Sommarmenyn bygger på vanliga råvaror men med mycket tanke, tid och arbete bakom. Rätterna ska ha variation och överraska, samtidigt som vi vill att de ska vara enkla att äta och förstå sig på. Alltifrån skaldjur och sparris till tomatillo och burrata. Det är enkelt, kul och framför allt gott! 

 

 

Förrätter

Sotad öring från Vättern med gurka, ingefära, koriander och soja 145 kr

Norröna matjessill med hackat ägg, gräddfil, gräslök, brynt smör och Sivans herrgårdsost 39 månader 145 kr

Burrata med tomater från Långhult, krutonger och basilika 120 kr

Halstrad anklever med rostad brioche, endiv, portvin och sultanrussin 195 kr

Råstekt grön sparris med tryffelmajonnäs, senapsört och Sivans herrgårdsost 39 månader 155 kr

Sjöns charkbräda 175 kr 


Fisk & Vegetariskt

Rimmad torsk från Lofoten med blåmusslor, gurka, aioli, krutonger, persilja och färskpotatis 255 kr 

Fjällröding med vit sparris, frasig potatis och Beurre Blanc med rökt forellrom och gräslök 295 kr

Vit sparris med friterade kronärtskockor, äggkräm med dragon och krutonger 185 kr


Om ni har frågor kring allergier eller särskilda önskemål, prata med personalen - de har stenkoll!

Skaldjur

Toast Skagen med sikrom, citron och brioche 195 kr

200g svenska färska räkor med majonnäs och citron dagspris

Ostron Marennes 35 kr/st

Ostron Gillardeau no.3 65 kr/st


Kött

Grillad kalvbog med grön sparris, bearnaisesås och pommes frites 265 kr

Grillad Iberico Secreto med tomatillo, pimentos de patrons, gröna tomater, koriander och lime samt pommes frites 245 kr

Sjöns burgare med lagrad ost, tryffelmajonnäs, rostad lök, saltgurka och pommes frites 195 kr

Svensk hängmörad Entrecôte med grön sparris, bearnaisesås och pommes frites 395 kr 


Dessert

Jordgubbar med maräng och glass på citroncurd 100 kr

Sorbet 45 kr/kula

Crème Brûlée 85 kr

Chokladverkstadens tryffel Grand Cru 30 kr/st