aktuellt_img.jpg
 
 

Aktuellt

Saker som händer på Sjön vid sidan av lunch, brunch och middag hittar ni här. I vår kalender finns våra vinmiddagar, musikevenemang, ölevent, temakvällar och andra festligheter. Välkomna!

 

 

Aktuellt på Sjön

MÅRTEN GÅS-MIDDAG

8 november, 2017

I år slarvar vi inte med traditionerna och lagar upp en gåsmiddag av rang! Välkomna att boka bord direkt här på hemsidan. 

MENY 

Svartsoppa med gåskorv

Helstekt gås med äpple, kål och Bjärepotatis

Stekt äpple med vaniljsås, äpplesorbet och bakad smördeg

525 kr

Denna kväll väljer vårt nya stjärnskott Line ut viner från de finare hyllorna och erbjuder ett  vinpaket i den högre skolan för 250 kr.

Välkomna på en bättre höstmiddag!  


WINEMAKERS DINNER #6

27 oktober, 2017

LUIS-ALEGRE-logo-2015-950x400.jpg

Vi fortsätter med våra så uppskattade och allt mer omtalade vinmiddagar. Nu är det dags för nummer sex i ordningen och denna gång med spanska kvalitetsviner i fokus. Vi får spanskt besök från producenten Luis Alegre, i sällskap med den svenska importören Pedros Bodegas.

I vanlig ordning börjar vi med snacks och bubbel innan vi slår oss ner för en 4-rätters middag, komponerad av vår köksmästare Erik Beckman och med rätter som lyfter vinerna ytterligare en nivå. Till denna middag vågar vi lova viner av genomgående riktigt hög kvalité, med Pontac 2012 (Robert Parker 98 poäng) som sticker ut lite extra. 

Till er som varit med tidigare kan vi bara säga att vi ska se till att överträffa oss själva ännu en gång och styra upp en middag ni sent glömmer :) 

Antalet platser är som vanligt något begränsat så boka snabbt!

Pris: 1095 kr 

För att boka:
Ring - 036-332 0550
Mejl - mail@sjon.se
Eller via vår hemsida www.sjon.se

VÄLKOMNA


Oktoberfest på Sjön

6 oktober, 2017


Hofbrau-Oktoberfestbier.jpg

LEIBE FREUNDE! 

I slutet på september går årligen det enorma öl-arrangemanget Oktoberfest av stapeln i München. Sjön representeras i år av Niklas och Jesper som åker ner för att delta ett par dagar, naturligtvis helt och hållet i rent studiesyfte.

En vecka senare, 6 oktober, gör vi verklighet av våra nya kunskaper och ställer till med Oktoberfest på Sjön! 

Tysk öl, stora glas, tysk mat (blek men smakrik), hattar och dålig musik men framförallt tjockt med folk och en jäkla bra stämning är målet!

Maten blir toktysk och därmed full av grisfett, vinäger, kolhydrater och protein och mer eller mindre raka motsatsen till vad vi vanligtvis serverar vilket således innebär att detta är en kväll som ni inte bör missa!

Vi tänker bordsservering i klassisk tysk anda, så boka bord i tid. Blir det fullt finns det plats ändå, så kom, ät drick, var glad!

Oktoberfest-meny (serveras till alla vid bordet)

1. Kalteplatte (käse, schinken, würst och Obazda)

2. Bratwurst, senap och surkål

3. Fläsksida med mandelpotatispuré, kummin och äpple

4. Sjöns "Apfelstrudel" (75 kr extra)

225 kr per person

PROST! 


Winemakers Dinner #5 - "Giro d'Italia"

7 september 2017

Det är dags för Winemakers Dinner #5 för året! Denna gången är temat Giro d'Italia och vi får besök av Nicklas på den svenska vin- och spritagenturen Finebrands. 

Äntligen är semestern över och äntligen får man börja laborera med kombinationen mat & vin igen.  Vi på Sjön planerar ett gäng trevliga kvällar framöver där vi önskar att så många som möjligt kan och vill delta för detta är kul!

Vi cyklar igång hösten med en skön vinmiddag med temat Giro d'Italia. En resa genom Italien är precis vad det blir!

Vi inleder i Valdobbiadene och avslutar i Piemonte men innan vi är framme hinner vi passera Friuli, Montalcino och härliga Umbria.

Upplägget ser ut som följer:

Klockan 18:30 inleder vi med ett synnerligen trevligt mingel ihop med lika trevligt bubbel och snacks.

Vi slår oss ned och blir serverade en sedvanlig 4-rätters meny noga komponerad av vårt smakgeni Erik Beckman som med hjälp av Niklas, Simon, Peter & Robert lägger ner både hjärta och själ för att hitta den perfekta kombinationen!

Ni som varit med tidigare och ni som känner oss vet ju också att vi har svårt att hålla igen så med största sannolikhet dyker det upp något extra även denna gång:)

Så till er som önskar ta del av Italiens variation på rikedomar inom vin rekommenderar vi att boka en plats snarast.

När ni bokar er plats ber vi er ödmjukast att upplysa oss om eventuella  allergier eller andra kosthållningsrelaterade val.

Önskar man komma tidigare för att slänga i sig en liten uppvärmare välkomnar vi givetvis det, annars kör vi igång 18:30.

Pris för det här loppet är 1095:- 

För att boka:
Ring - 036-332 0550
Mejl - mail@sjon.se
Eller via vår hemsida www.sjon.se

Antal platser är begränsade och eftertraktade så att boka i tid är ett hett tips. 

Varmt välkomna!

Smokin' Laguntias @Sjön

21 Juli, 2017

Fredag den 21/7 smäller vi av en rykande After Work / After Beach på Sjön!

Det blir grillade ostron, BBQ-ribs och annat gött från grillen! Vi har Jake från Lagunitas Brewing Company på besök, i baren kranar vi två olika sorters Laguntias och fler därtill finns att tillgå på flaska! 

Dessa öl ryker iväg till den vansinnigt goa pengen av 39:-

Vi håller på att pussla ihop alla bitar men det vi redan vet är att för en hundring får man ett grillat ostron, en Lagunitas samt ett järn Azuka.

Vi drar igång kl 17:00 å håller på tills solen går ned, och förmodligen kör vi på ett tag till efter det:)

Det blir DJ Matte som styr musiken denna magiska kväll på vår terass! 

Boka in den 21/7 i kalendern för detta kan bli en kväll att minnas på Sjön!

Fredag 21/7 2017, 17-00

Välkomna!


Livemusik med Karl Martindahls
Retro Experience & Live Jam

5 maj, 2017


Måndagen den 5 juni blir det livemusik med Karl Martindahls Retro Experience och Live jam på Sjön. Dvs en "öppen scen" där olika konstellationer avlöser varandra och endast fantasin sätter gränser!

Dessutom firar vi Karls födelsedag och eftersom de flesta är lediga på tisdagen så kan ni räkna med att partystämningen är på topp. Som ni nu säkert förstår, en sommarkväll att lägga på minnet!

Köket levererar toppklass i vanlig ordning och menyn för kvällen finner ni här:

- Sotad lax med gurka, avokado, ingefära, sesamfrön och sojadressing 145
- Norröna matjessill med hackat ägg, gräddfil och gräslök 135
- Råbiff med dijonsenap, kaprismajonäs, rostad lök,
   frasig potatis och krasse 175
- Tomater från Långhult med mozzarella 120

- Grillad kalv med bearnaisesås, grillad isbergsallad och pommes frites 225
- Halstrad röding med hollandaise och grön sparris från Hjo 235
- Pizza Bianco med löjrom, picklad lök, gräslök, citron och dill 195

- Jordgubbar med citronverbena 95
- Créme Brulée 75
- Chokladpraliner från chokladverkstaden 30

Vi ses på Sjön ❤️


AW Deluxe! Karl Martindahl på Sjön

5 maj, 2017

Efter succén förra gången har många undrat när Karl Martindahl är tillbaka på Sjön. På fredag är det dags igen! Musik, mat och dryck och med lite tur med solen en försmak av vad sommaren på Sjön har att erbjuda. 

Fredagen 5/5 blir andra kvällen för något vi saknat i Jönköping, och vad som kommer bli ett återkommande inslag på Sjön under 2017: En "After Work Deluxe" med Sjöns mat & dryck i kombination med riktigt bra livemusik!

En bättre AW-Buffé "Sjön-style" i luckan 17.00-20.00 men öppet har vi hela dagen! Martindahl spelar två set och även denna gång är inträdet gratis och vi har generösa priser i baren. 195kr kostar buffén och en dryckesbiljett.

Förutsättningarna för en riktigt bra försommarkväll är fina! Vi räknar med ännu mer folk och minst bra stim och stämning i huset som senast! Kom och bidra till en magisk kväll! 

Kom, ät, drick, lyssna! Det här blir kul!

Välkomna


Winemakers Dinner med Terroir

4 maj, 2017

Winemakers Dinner #4 för året närmar sig och denna gången med temat "Tour de France" när vi gästas av vinimportören Terroir. 

Terroir drivs av bröderna Rognefall som till vardags jobbar på prisbelönta PM & Vänner i Växjö med deras vinprogram och man kan lugnt säga att dessa snubbar kan sina viner! Hatten av till allt de åstadkommit och vi är oerhört stolta att få köra en winemakers tillsammans med dem!  

Tour de France blir temat och en resa genom Frankrike är precis vad vi tänkte göra.

Upplägget kommer bli som följer:

Inleder gör vi med trevligt bubbel ihop med lika trevligt snacks och mingel.

Vi slår oss ned och serveras en sedvanlig fyrarätters som matchas med magiska viner. Ni som brukar delta eller känner till hur vi jobbar vet ju att det nästan alltid blir något extra därtill eftersom det alltid kliar i fingrarna på oss… Vi kan garantera er att det även kliar i fingrarna hos bröderna Rognefall, som vi lärde känna på en inspirerande resa Mexiko i höstas :)

Som vanligt vill vi ju hålla menyn lite "hemlig" men drycker vi kommer prova följer här:

1. NV Prestige du Moulin, Dhondt-Grellet, Champagne
2. 2015 Florés, Vincent Pinard, Sancerre, Loire
3. 2014 Cour-Cheverny, Francois Cazin, Cour-Cheverny, Loire
4. 2013 Côte de Nuits La Rue des Foins, Didier Fornerol, Bourgogne
5. 2014 Châteauneuf-du-Pape, Domaine du Banneret, Châteauneuf-du-Pape
6. 2013 Chardon Marie, Terre des Chardons, Costières de Nîmes
7. 2015 Clos du Papillon, Domaine du Closel, Savennìeres, Loire

Vill man ta del av Frankrikes variation på rikedomar inom vin bör man infinna sig på detta!

När ni bokar era platser ber vi er upplysa oss om allergier eller andra val kring er kosthållning.

Vill man komma tidigare och värma upp med någon förtutare går det alldeles utmärkt, annars drar vi igång klockan 18:30 med bubbel & snacks!

Pris för kalaset är 895:- 

För att boka:
Tel: 036-3320550
Mail@sjon.se
www.sjon.se


Antal platser är begränsade så boka din plats i god tid!  

Skål å välkomna! 


AW Deluxe @Sjön

21 april, 2017

Efter premiärsuccén med Karl Martindahl är det nu dags AW Deluxe #2. Vår vän och DJ Marc-Alan Gray spelar vanligtvis skivor på klubbar i Berlin och New York, och på fredag sköter han musiken på Sjön! 

Buffé ”Sjön-style” i luckan, bubbel, öl och druvjuice till generösa priser i baren och bästa tänkbara stimmiga stämning likt premiären är planen! 

17.00-20.00 är det som gäller, därefter finns givetvis möjlighet att hänga kvar eller testa några rätter från vår nya meny.

Boka bord för säker sittplats görs på 036-332 05 50 eller med ett mail till mail@sjon.se

En fredag med försmak av vad sommaren kan erbjuda, och en given plats för er som vill kombinera mat & dryck med en rejäl skvätt puls! 

Gratis inträde även denna gång, buffén kostar 195 kr (med ett glas gött) eller 155 kr (utan dryck). 

Välkomna! 


Sjön nominerade i White Guide

4 Mars, 2017

sjon_wg.jpeg

På måndag lanseras den 13:e upplagan av restaurangguiden White Guide, som årligen presenterar Sveriges bästa restauranger, och då är Sjön med. Dessutom kan man ta hem priset för Årets ölupplevelse.

— Att vi inte var med i fjol, när vi så nyss tagit över, tycker jag är bra. Det tyder på att White Guide är trovärdiga. Men i år hoppas vi att vi blir bäst i stan, säger Jesper.

Utmärkelser och eventuella priser betyder dock inte att gänget bakom Sjön slår sig till ro. Tankar och idéer finns ständigt, inte minst inför sommarhalvåret då man ser en utvecklingspotential i bryggan ner mot vattnet. Och visst borde det gå att få ännu fler Jönköpingsbor intresserade för mat av hög klass?

På fredag firas dessutom 1-årsjubileum med det som Jesper och Erik kallar after work de luxe. Det vill säga inga bordsbokningar, mat som serveras från köksluckan och avslappnad stämning kryddad med livemusik.

Ett koncept som kommer åter vid flera tillfällen under våren och som kanske sänker tröskeln ytterligare.


Vårens trevligaste AW

10 Mars, 2017

För drygt ett år sedan öppnade vi Sjön i vår regi. Det vill vi fira! Vi minns fortfarande den magiska invigningen med alla gäster, stämningen och stimmet, maten och drycken. Det vill vi göra om! 

Fredagen 10e mars blir första kvällen för något vi saknat i Jönköping, och vad som kommer bli ett återkommande inslag på Sjön under 2017: En "After Work Deluxe" med Sjöns mat & dryck och riktigt bra livemusik! Först ut är Karl Martindahl, som med hjälp av en vän eller två spelar under kvällen. 

Vi dukar upp en bättre buffé "Sjön-style" i luckan, häller goda italienska viner och kranar öl från 17.00! 

Då vi räknar med mycket folk och hög stäming i hela restaurangen tar vi denna kväll inga bordbokningar. Men som ni vet finns gott om plats! 

Första fredagen gäller fri entré! 195 kr för mat och ett glas (155 kr utan ett glas), och därefter riktigt bra priser hela kvällen. Buffén finns framme 17-20, därefter finns ett gäng rätter från vår a la carte att tillgå.

Kom, ät, drick, lyssna! Det här blir kul!


Kalendarium