sjon4.jpg
 
 

Prisbelönt restaurang vid Vätterns kant 

På Restaurang Sjön i Jönköping är kvalitén på maten minst lika hög som ambitionen hos det Bocuse d'Or-meriterade kock-teamet, utan att för den skull göra avkall på den avslappnade stämningen. Välkomna till Sjön!

 

 

 

Mat & dryck

Att äta på Sjön ska vara kul. Och det ska vara kul att jobba på Sjön! Vi brinner för det vi gör, mat och dryck är vårt främsta intresse. Vi är stolta över vår restaurang och det roligaste vi vet är när våra gäster är glada och går härifrån med en ny upplevelse. 

Nu är det äntligen höst och vår restaurang krymper, det blir mer intimt och tiden att lägga till några extra moment på tallrik och i servicen finns åter. På hösten är det underbart att laga mat med alla fina råvaror som kommer när värmen lagt sig. Svamp, rotsaker och äpplen, viltkött och skaldjur. Vi ser fram emot ett par månader av fullt fokus på bästa möjliga matlagning innan julborden drar igång i slutet på november.

Idéer till vår mat kan dyka upp var som helst och när som helst i vardagen. Ett besök på en genuin restaurang, en promenad i skogen, en bild eller en dokumentär. 

"På Sjön vill vi inte vara bundna till en typ av matlagning eller en typ av kök. Vi blandar alla möjliga stilar och smaker och inspiration hämtar vi överallt. Det viktigaste är genuint bra råvaror och riktig matlagning." 

Erik Beckman, köksmästare